Elimina balonarea si creste-ti imunitatea aparatului digestiv!

Toxinele acumulate in organism ne afecteaza starea de sanatate si impacteaza functionalitatea fiecarui organ. Viteza cu care ne grabim sa ne desfasuram activitatea ne aduce in situatia in care nu mai acordam importanta alimentatiei si ajungem sa neglijam aportul nutrientilor si calitatea acestora. Un stil de viata haotic si o alimentatie dezechilibrata au efecte nocive asupra aparatului digestiv in primul rand. Pe langa disconfortul abdominal si problemele digestive putem remarca o stare de oboseala cronica si de stres accentuat ce ne impiedica sa ne bucuram de viata.  Cele doua aspecte sunt strans corelate, deteriorand impreuna starea noastra de sanatate si implicit calitatea vietii. Indiferent de forma problemelor digestive vom avea o stare de energie scazuta. Consecintele acumularii de toxine sunt multiple, de la balonare, constipatie, disconfort abdominal la oboseala pe parcursul zilei, dificultați de concentrare si memorare ducand chiar la instalarea unor afectiuni digestive grave.

Natura ne-a pus la dispozitie solutii pentru reglarea tranzitului, insa a fost necesar ca oamenii de stiinta din domeniul medical sa identifice concentratiile optime ale principiilor active care sa amelioreze tulburarile de tranzit fara efecte secundare, reactii adverse sau interactiuni medicamentoase.

O formula inovativa disponibila si in farmaciile Catena asociaza principiile active naturale optime pentru redobandirea echilibrului digestiv si obtinerea unui tranzit reglat si detoxifierea naturala a organismului: fructo-oligozaharide, chitosan, extract de strugure (resveratrol) si vitamina C. Obegrass este solutia naturala optima folosita in terapie pentru echilibrarea sistemului digestiv, eliminarea tulburarilor de tranzit si detoxifierea organismului.

Obegrass – 4 in 1 pentru un corp

Asocierea celor 4 principii active, alaturi de originea si concentratiile acestora, este extrem de importanta pentru eficienta produsului, efectul fiecaruia fiind completat si amplificat de celelalte.

Fructo-oligozaharidele din aceasta formula asigura reglarea tranzitului si susțin funcția imunitara a aparatului digestiv (au rol de prebiotice – stimulează creşterea unor specii de bacterii Bifidobacteriile, benefice de la acest nivelul colonului). Ele sunt lanţuri scurte de oligozaharide compuse din D-fructoză şi D-glucoză, conţinând 3-5 unităţi de monozaharide, care odată ingerate străbat tractul digestiv fără a fi afectate, găsindu-se în mod natural în cicoare, sfeclă sau banane.

Al doilea principiu activ, Chitosanul este este o fibră alimentară de origine marină (elementul structural al exoscheletului crustaceelor precum crabi, creveţi), fiind un element care nu poate fi absorbit şi digerat, deoarece odată ajuns în stomac, unde întâlneşte un mediu acid, se leagă de lipide pe care le incorporează în structura sa, eliminându-le apoi prin excreţie; grăsimile de origine alimentară astfel captate nu mai pot fi absorbite, ceea ce duce la scăderea nivelului de lipide din sânge, de asemenea al colesterolului şi la pierderea în greutate.

Ce-l de-al treilea compus, Resveratrolul din Obegrass este principala stibelină din struguri (extract de sâmbure de strugure Vitis Vinifera), fiind liposolubil. Are un puternic efect antioxidant, de neutralizare a radicalilor liberi şi a altor substanţe pro-oxidative si un important rol in stimularea activităţii enzimelor (superoxid dismutaza, glutation, catalaza) şi potenţarea efectelor antioxidante ale vitaminelor C şi E. De asemenea are rol antiaterogen prin reducerea peroxidării lipidice, scăderea colesterolului LDL şi inhibarea agregării plachetare, stimularea NOS şi producţia de oxid nitric, vasodilatator.

Vitamina C vine sa completeze cele trei principii active din Obegrass, fiind principala vitamină hidrosolubilă sintetizată de plante si reprezentând un cofactor enzimatic care contribuie la descompunerea radicalilor liberi. Aceasta participă la reacţiile de oxido-reducere din organism si permite o eficienţă mai bună a chitosanului în stabilizarea moleculei insolubile formată după legarea acestuia de grăsimile alimentare, favorizând eliminarea acestora.

Scroll to Top